Microsoft kutter support på AX 2012

Microsoft har kunngjort at den generelle supporten til Dynamics AX 2012 avsluttes. Er du bruker av denne løsningen bør du vurdere veien videre, men hvilke alternativer har du?

Den grunnleggende support på AX 2012, AX 2012 R2 avvikles i disse dager, og AX 2012 R3 avvikles 12. oktober 2018. Bruker du en av disse versjonene er dette riktig tidspunkt å vurdere hvordan ditt forretningssystem skal være i fremtiden. 

 

 

 

 

 

Hva betyr dette for deg som bruker av AX 2012?

Overordnet betyr dette at Microsoft ikke lenger vil endre og forbedre funksjonaliteten til produktet når fristen på den grunnleggende støtten går ut. Microsoft vil kun komme med «Hotfixer» av sikkerhetsmessig art. Dette betyr at det ikke vil komme oppdateringer for å dekke skatteendringer og andre nye myndighetskrav.

 

Microsoft vil gi utvidet støtte i en begrenset periode etter at den grunnleggende støtten har gått ut. Det vil kun være nødvendige sikkerhetsoppdateringer i denne perioden, dersom du ikke kjøper en utvidet supportavtale. Etter den utvidet støtten har gått ut, vil ikke Microsoft støtte ERP-løsningen lenger.

 

Hvilke alternativer har du?

Du kan velge å ikke gjøre noe, men risikoen er høy. Dersom det kommer nye myndighetskrav som krever funksjonalitetsendringer, vil det bety at du blir selv ansvarlig for å utvikle- og/eller finne løsninger for å holde driften gående. Med andre ord er dette kanskje ikke en langsiktig god løsning.

 

Et annet alternativ er å inngå en såkalt «Dynamics Extended Hotfix Support» avtale med Microsoft. En slik avtale gir din bedrift «Hotfixer» på nye myndighetskrav etter at den grunnleggende støtten har gått ut, noe som gjør at du slipper å utvikle eller finne løsninger som krever slike funksjonalitetsendringer. Ulempen er at denne løsningen vil være kostbar ettersom prisen på disse hotfixene vil øke for hvert år de implementeres. I tillegg er «Dynamics Extended Hotfix Support» kun tilgjengelig til den utvidet supporten går ut. Det er heller ingen garanti at det vil komme «hotfix’er» for alle krav myndighetene kommer med, selv om man har inngått en slik avtale. For Dynamics kunder er dette heller ikke et langsiktig valg.

 

Ønsker du en langsiktig løsning? Vi anbefaler at du som har AX 2012 oppgraderer til neste versjon; Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations. Den nye skybaserte løsningen blir løpende oppdatert fra Microsoft i henhold til «Modern Lifecycle Policy» konseptet og oppdaterer nye myndighetskrav og andre funksjonalitetsforbedringer kontinuerlig. Microsoft Dynamics 365 er en komplett og fleksiel forretningsløsning for næringslivet og fremtiden. Du kan lære mer om Dynamics 365 her!

 

Ønsker du mer informasjon om hva disse endringer vil si for deg? Send gjerne en e-post til care@axdata.no, så tar vi en gjennomgang med deg.