Dynamics 365 utvidelser, April 2019

April’19 utvidelsen av Dynamics 365

Med denne versjonen viser Microsoft at de fortsetter å investere med full kraft i digital transformasjon, fra AI-påvirket intelligens til banebrytende kundeopplevelser. Nedenfor har vi tatt for oss noen av de viktigste forbedringene og nyhetene som kommer i siste versjon av Dynamics 365.

Lanseringen av denne oppdateringen er også den første hvor kundene på tvers av Microsoft Dynamics 365 vil være på en konsistent oppdateringsplan (One Version). Samtidig blir dette også sett på som en mal for hvordan store oppdateringer vil bli gjort i april og oktober hvert år fremover. One Version innebærer at du som bruker får en forutsigbar og kontinuerlig oppdaterings syklus, hvor alle nye funksjonaliteter blir gjort tilgjengelig for deg uten at du trenger å bruke masse ressurser på oppgraderingsprosjekter.

Nytt i Dynamics 365

April 2019 utgaven av Dynamics 365 inneholder en rekke nye forbedringer og muligheter på tvers av Dynamics 365 applikasjonene, inkludert Sales, Marketing, Customer Service, Portals, Field Service, Project Service Automation, Finance and Operations, Talent og Retail. I tillegg blir det lagt til et nytt sett med mixed reality opplevelser ved hjelp av Microsoft Layout og Microsoft Remote Assist.

Denne versjonen inneholder også utvidelser for kunstig intelligens som utnytter resultatene av Microsoft sin AI-forskning, databruk og Power-plattformen, for å hjelpe selskap å til å forbedre gjennomføringen av kundeservice, salg og markedsføringsfunksjoner:

  • AI for Sales gir deg praktisk innsikt for å fremme personlig engasjement og en proaktiv beslutningsprosess.
  • Market Insights gjør det mulig å samle innsikt basert på hva forbrukerne sier, søker og føler om sine merker og produkter.
  • Customer Service Insights optimaliserer kundeserviceopplevelsen gjennom AI-forbedret analyse.

 

 

«The April ’19 release signifies a key milestone for Dynamics 365»

 

– Mo Osbourne, Corporate Vice President and Chief Operating Officer, Business Applications Engineering Microsoft

 

Dynamics 365 Finance and Operations

Denne oppdateringen kommer med hundrevis av forbedringer og utvidelser som du kan lese om i «Dynamics 365 og Power-plattform, PRODUKTMERKNADER FOR APRIL 2019″, men vi har valgt å fremheve noen av de viktigste som gjelder Finance and Operations.

Microsoft har fokusert på å bedre brukeropplevelsen av løsningen med tilbakemeldinger fra brukerne som styrende for endringene. Dette har ført til forbedringer på ytelse, samhandling og automatisering sammen med utvidet funksjonalitet og forbedringer på alle deler av løsninger.

For eksempel har Finance Management blitt IFRS 15 tilpasset, fått automatisert oppgjør i hovedboken og det er blitt lagt inn en valutakursomregning. Supply Chain Management har nå blitt utvidet med muligheten til å konfigurere og bruke flere måleenheter (UoM) og konverteringer for produktvarianter også blitt utvidet, slik at UoM-konverteringer på produktvariantnivå nå støttes gjennom hele applikasjonen. I denne versjonen vil også håndtering av Catch Weight bli lagt til i Warehouse Management modulen.

Dynamics 365 for Finance and Operations samler globale data fra økonomi- og driftsavdelinger, slik at du kan ta raske og velinformerte beslutninger.

For salg og innkjøp vil superbrukere kunne foreslå filtrerte visninger og bygge skjemaer hvor unødvendige felt eller handlinger kan skjules. Dette kan distribueres ut til organisasjonen, og alle nivåer av brukere kan få visninger som er tilpasset sine oppgaver.

For produksjonsfunksjonaliteten kommer det konkrete ytelsesforbedringer og optimaliserte kjernevirksomhetsprosesser. Fokuset i denne versjonen har vært å fjerne plattform og infrastrukturfeil samt å levere forbedringer i masterplanlegging. Microsoft Azure IoT-tjenesten blir integrert og hjelper produksjonsbedrifter å fullføre den digitale tilbakemeldingssløyfen. Da får du nær sanntidsinformasjon med forretningsdata som gir handlingsbar innsikt og du kan raskt ta beslutninger og gjøre endringer.

For utviklere vil det mellom april og juli 2019 bli en rekke forbedringer av verktøyene bli tilgjengelig, som at det være mulig å utvikle mer enn en applikasjon i samme miljø. Build automatisering vil ikke lenger kreve virtuelle maskiner, og automatisk aktivere til Lifecycle Services (LCS). I tillegg introduserer Web Client nye funksjoner som styres av brukerproduktivitet, brukervennlighet og tilbakemeldinger fra kunder. Dette inkluderer tilpassing av skjemaer og arbeidsområder, interaksjon med store datasett (med bedre filtrering) og mobilenhetens responsive evner. En forbedret arbeidsflytopplevelse, inkludert integrering med Microsoft Flow, vil være tilgjengelig. Analytiske arbeidsområder støtter nye tilpassingsalternativer og redigeringsverktøy for Power BI-rapporter i Finance and Operations-klienten. Power brukere kan utvide rapporter og gjøre data-mashups ved hjelp av PowerBI.com-funksjonalitet uten å involvere utvikler

Power Platform

Nye Power Platform-funksjoner kombinerer Power BI, PowerApps, Microsoft Flow og Common Data Service til en enestående palett med verktøy for å utvide, tilpasse og integrere Dynamics 365 og Office 365 i ditt miljø. April ’19 utgivelsen gir store forbedringer slik at analytikere og beslutningstakere lettere kan lage rapporter, apper og arbeidsflyter med høyere kvalitet, samtidig som den støtter de stadig mer avanserte kravene fra bedriftene.

Dataintegrasjon

Dataintegrasjon gir innebygd tilkobling til Power Platform og mer, med data på tvers av hundrevis av forretningssystemer, som gjør det mulig å gi verdifulle og intelligente opplevelser. Med Common Data Model får du en helhetlig standard for forretningsenheter på tvers av Dynamics 365 og Common Data Service, og øker verdien og sparer tid for applikasjonsutviklere, ISV-partnere og integratorer. April 2019 versjonen av Dynamics 365 og Power-plattformen gir deg betydelige muligheter til å forbedre virksomheten din.

Forhåndsvisning av april’19 funksjoner

Det er aktivert forhåndsvisning av noen av oppdateringsfunksjonene for april 2019, slik at du kan validere i et ikke-produksjonsmiljø før funksjonene settes i produksjon. Forhåndsvisning gir deg muligheten til å validere oppdateringen før den blir brukt i produksjonsmiljøet ditt. Du kan oppleve de nye funksjonene på forhånd, og på den måten få god kjennskap til de før du trygt ruller de ut til brukerne.

Disse produktbeskrivelsene inneholder funksjonalitet som muligens ikke er lansert enda og leveringstidslinjer og projisert funksjonalitet kan endres eller ikke lanseres (se Microsoft sin policy).

 

Ønsker du å vite mer om Microsoft sin One Version oppdateringer kan du lese her

Les Dynamics 365 and Power Platform, April 2019 Release Notes

Få oversikt over hvilke utvidelser som er med i den nyeste versjonen. Dette dokumetet inneholder beskrivelse av hundrevis av nye funksjoner og forbedringer for Dynamics 365 og Power Plattformen, som vil bli rullet ut mellom april og september 2019.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss hvis du trenger veiledning og støtte rundt de nye funksjonene i april 2019 utgivelsen