Microsoft 365: Din støtte på veien mot Compliance

Det er vanskelig å holde seg oppdatert på lover og reguleringer, de er både komplekst og i stadig utvikling. I dag blir det eksempelvis utsendt mer enn 200 oppdateringer per dag, fra over 750 reguleringsinnsatser verden rundt. Dette gjør at det er stadig nye oppdateringer å ta hensyn til for å holde seg innenfor lover og reguleringer. med Microsoft 365 er det enklere å over overholde en rekke  regulatoriske krav og standarder, inkludert General Data Protection Regulation (GDPR), ISO og NIST.

Det er ikke lett å holde oversikt over alle endringene som stadig påvirker compliance landskapet. Ved hjelp av Microsoft 365 kan du enklere effektivisere compliance prosesser med verktøy som enkelt integreres i hele datalandskapet ditt. Denne artikkelen tar for seg det viktigste fra e-boken «Microsoft 365: Helping accelerate your journey towards compliance». Dersom du ønsker å lese e-boken, kan du klikke på linken nedenfor, ellers kan du lese oppsummeringen i denne artiklelen. Artikkelen passer for deg som har følgene ansvarsområder:

  • Beskytte og styre data
  • Identifisere og iverksette tiltak mot risiko
  • Forenkle compliance og redusere risiko

1. Tillit er grunnlaget for riktig sikkerhetsplattform.

Microsoft 365 består av en rekke produkter og tjenester som er skapt for å hjelpe din bedrift på veien til compliance. Plattformen er bygd på en rekke veiledende prinsipper som underbygger forpliktelsen til datasikkerhet, slik at du skal føle deg trygg på at dette er en plattform du kan stole på.

Sikkerhet

Sikkerhet er en av de viktigste prioriteringene til Microsoft, og det brukes over 1 milliard dollar i året på sikkerhetsteknologi.  Hovedfokuset ligger på å beskytte dataen uansett hvor den er – og når du får tilgang til den.

 

compliance

Personvern

Din data er din data. Personvern er svært viktig for Microsoft, og det gjøres omfattende investeringer i de riktige sikkerhets- og administrative verktøyene for å beskytte dem, enten de befinner seg on-premise, i skyen eller i hybridmiljøer.

 

Compliance

Åpenhet

Microsoft jobber kontinuerlig for å forbedre transparens og åpenhet, både for seg selv og industrien de opererer i. Dette jobbes det blant annet med gjennom rapporter, kommunikasjon med kunder og tredjepartsrevisjoner.

 

compliance

Pålitelighet

Investeringer i moderne produkter og infrastruktur hjelper Microsoft med å møte kundenes regulatoriske behov, samt forutse fremtidige krav. Slik kan også Microsoft tilby tilgjengelighets-, gjenopprettings- og sikkerhetskopifunksjoner i verdensklasse, som organisasjoner over hele verden kan stole på.   Compliance

Microsoft sin driftssikkerhetsmodell er basert på to tiår med utbygging av bedriftsprogramvare og administrering av online-tjenester. Dette har resultert i en plattform som er tilrettelagt for å møte utfordringene i et raskt skiftende reguleringsmiljø.

2. Microsoft styrker sitt sikkerhetsløfte med handling

Microsoft vektlegger sikkerheten til dataen din, og har en rekke tiltak implementert for å beskytte de på best mulig måte. Dette innebærer blant annet 24-timers overvåking av datasentre, flerfaktorautentisering og biometrisk innlogging til datasentre. Interne datasenternettverk er atskilt fra det eksterne nettverket, og alle defekte stasjoner og maskiner blir demagnetisert og destruert. Microsoft har også tiltak implementert for å sikre data utover det fysiske aspektet. Tiltak som lockbox-prosesser som begrenser tilgang til din data og dedikerte trusselstyringsgrupper forutser, forhindrer og reduserer skadelig aktivitet proaktivt. Videre beskytter krypteringer dataene dine på serverne samt når de overføres mellom deg og Microsoft, og Exchange Online Protection gir solid sikkerhet mot spam og skadelig programvare for å beskytte informasjon og tilgang på e-post.

 

Platformen har også integrert tiltak for bruker- og adminkontroll, designet for å imøtekomme endringene compliance landskapet. Nye Office 365-meldingskryptering lar brukerne sende krypterte og rettighetsbeskyttede e-postmeldinger til alle, uavhengig av hvilke e-posttjenester som brukes. Datatapforebygging kan kombineres med Rights Management og Office 365 Message Encryption, og Azure Rights Management forhindrer tilgang til filer uten riktig brukerlegitimasjon. På et administrativt nivå har platformen innebygde funksjoner for styring av mobile enheter, hvilket lar deg administrere tilgang til viktig data i din bedrift. Datatapforebygging forhindrer videre sensitive data i å lekke, både i og utenfor organisasjonen. Avslutningsvis får du økt app-sikkerhet med blant annet Cloud Access Security Broker. Den gir økt synlighet, kontroll, og avansert analyse for å identifisere og bekjempe cybertrusler på tvers av alle Microsoft og tredjeparts skytjenester.

3. Intelligent compliance og risikostyring.

Microsoft 365-samsvarsløsninger hjelper deg med å beskytte data, adressere forskrifter og standarder, samt redusere insiderrisiko ved hjelp av:

Forebygging av tapt data
Identifiser, overvåk og beskytt sensitiv informasjon lagret på tvers av Microsoft 365-lokasjoner.

Sensitive informasjonstyper
Identifiser og beskytt sensitive data, inkludert kredittkort, bankkonto og passnummer.

Avansert meldingskryptering
Send og motta krypterte e-postmeldinger til personer i og utenfor organisasjonen din.

Kommunikasjonsoverensstemmelse
Minimer kommunikasjonsrisikoen ved å oppdage og rette opp upassende meldinger i organisasjonen din.

Kundenøkkel
Hjelp med å oppfylle kravene til compliance ved å utøve kontroll over organisasjonens krypteringsnøkler.

Informasjonsbarrierer
Begrens kommunikasjon mellom bestemte brukergrupper i organisasjonen din for å sikre intern informasjon.

E-bok: Microsoft 365: Helping accelerate your journey towards compliance

Ønsker du å lese hele e-boken som omhandler hvordan Microsoft støtter din reise mot compliance, kan du klikke nedenfor og laste den ned.
Aktuelt fra Axdata

Mer aktuelt fra Axdata

Les flere artikler og nyheter innen ERP og forretningsdrift. Axdata gir deg oversikt over det siste og gir deg råd og tips til hvordan du skal gå frem for optimal drift av din virksomhet. Vi deler vår kunnskap om forretningsprosesser, Microsoft Dynamics, skytjenester og risikohåndtering gjennom ERP.

Kontakt oss

Axdata er spesialister på Dynamics 365 og vi hjelper deg gjerne med spørsmål du måtte ha tilknyttet løsningen og compliance. Ta kontakt med oss for å få mer informasjon!