Axdata vinner på Microsoft Norge sin Hackathon

Microsoft Norge sitt LowCode Hackaton er en event hvor partnere er invitert til å delta for å konkurrere mot hverandre om å lage den beste løsningen på en praktisk utfordring. Formålet er å vise ferdigheter på Power Platform til å prøve å løse noen av utfordringene til Microsoft sine norske kunder i løpet av denne to dagers hackathon.

Til dette skulle det brukes Power Apps som en bro mellom alle produktene i Microsoft, fra M365 til Azure. Microsoft stilte med et team av mentorer som var i beredskap under hackaton for å hjelpe med blokkere. Vinnere ble kåret av en jury bestående av Microsoft kunder som hadde levert konkrete problemstillinger til konkurransen og Microsoft ansatte som er eksperter på Power Apps og Microsoft løsninger.

Til dette hackaton hadde Microsoft spurt sine norske kunder om reelle utfordringer som teamene skulle velge mellom. De fikk SparKjøp, Aker Solutions, Equinor, BKK, Wallenius Wilhelmsen, StatsBygg og OBOS til å komme med praktiske utfordringer som skulle løses. I tillegg til å muliggjøre Hackathon bidro Microsoft også med noen konkrete oppgaver som kunne løses. I tillegg til Axdata deltok det dyktige team fra Alithya, Amesto, Atea, Avanade, Bouvet, Capgemini, Cegal, Cloudtaru, Columbus, DelfosTI, ExpandIT, Itera, Knowit, KPMG, LogicApps, Stratiteq og Visolit.

Utfordringen

Axdata stilte med et team av fire av våre mange dyktige konsulenter; David Kjell, Lars Ness Rørvik, Magnus Holm-Berger og Simen Barth Aares. Dette teamet skulle løse en problemstilling fra OBOS: Hvordan forenkle prosessen med å lage fakturaer. Det var påkrevd at all informasjonen måtte være knyttet til Dynamics 365 F&O og bli brukt til å generere fakturaen:

Vinnere av den mest tekniske avanserte løsningen

Teamet fra Axdata valgte åløse denne utfordringen gjennom å lage en App som generte salgsordre/faktura med masterdata fra FO. I denne appen kunne man også se kunder, produkter og sendte fakturaer. I tillegg var det mulighet for å opprette kunder (med kobling mot proff). I appen var det også lagt opp til at man kunne opprette produkter og release i FO samt lage salgsordre/fakturaer. I tillegg var det laget en kobling mot Power BI slik at det var mulig å se dashboard som er tilpasset brukeren.

Med Power Apps kan vi lage innovative forretningsapper for å automatisere og forbedre prosesser. Det gir oss muligheten til å bygge apper raskt med kjente Microsoft-verktøy, forhåndsbygde maler og dra og slipp-enkelhet. Vi lager arbeidsapper med ett klikk på tvers av nett- og mobilplattformer.
Som Microsoft -partner har vi en eksepsjonell mulighet til å bygge løsninger for kundene våre og hjelpe med å implementere løsninger ved hjelp av plattformen.

Ta kontakt så løser vi dine problemstillinger

Ser du et forbedringspotensiale i hvordan deres prosesser utføres, eller du ønsker at vi skal se på forbedringsmuligheter ved bruk av digitalisering, kontakt oss.